Ako si zariadiť interiér, treba k tomu dizajnéra? - Renovin Reality

Ako si zariadiť interiér, treba k tomu dizajnéra?

Pýtali sme sa našej interierovej dizajnérky na zaujímavé otázky. V tomto článku vám prinášame jej odpovede.

 

Aké sú moderné trendy v interiéri, dizajn, aký materiál prevláda a čo si zákazníci najviac pýtajú?

 
Rok 2023 prináša do interiérového dizajnu viac prírody. Do popredia sa dostávajú prírodné materiály, ako sú drevo, kameň, prírodné textílie a viac rastlín. Dizajn ako taký má byť funkčný a odzrkadľovať potreby ľudí, ktorí ho budú využívať, ale na druhú stranu má byť aj harmonický, aby pôsobil upokojúcim dojmom a vytvoril oázu pre oddych priamo v byte, či dome. Prírodné materiály a rastliny môžu byť doplnené výraznými vzormi na tapetách, prípadne na
doplnkoch, používajú sa prevažne mäkké a na dotyk príjemné textílie, nemali by chýbať ani záclony a závesy, ktoré vytvoria tú správnu akustiku v interiéri, v spálňach sa čoraz častejšie používajú koberce. Zákazníci si však najčastejšie žiadajú interiér, ktorý bude čo najmenej podliehať trendom a preto vyberajú prevažne neutrálne farby a materiály, trendovosť interiéru potom dolaďujeme doplnkami, textíliami, tapetami, alebo obrazmi.

 

Aká farba prevláda tento rok?

Stále prevládajú neutrálne farby, top je stále biela doplnená dekórom dreva, prípadne odtieňmi hnedej alebo sivej avšak inštitút PANTONE, ktorý už 23 rokov vyberá TOP farbu na každý rok, vybral pre rok 2023 odtieň Viva Magenta 18-1750. Podľa inštitútu Pantone je to farba, ktorá odráža výzvy uplynulých rokov. Preto Viva Magenta 18-1750, ktorá je žiarivým odtieňom karmínovej červenej a je dokonalým odtieňom rovnováhy.


Prečo by sa ľudia mali obrátiť na interiérového dizajnéra?

Profesia interiérového dizajnéra je ešte stále mladou profesiou a na Slovensku ešte stále nedocenená. Úlohou interiérového dizajnéra je vytvoriť klientovi interiér na mieru, do veľkej miery musí byť aj psychológom a vypočuť si všetky dôležité informácie o fungovaní jednotlivcov a aj celých rodín, aby takýto interiér vedel vytvoriť a nie vždy je jednoduché nájsť prienik medzi predstavou dizajnéra a predstavou klienta. Podstatou je, aby interiérový dizajnér usmernil klienta v oblasti ergonómie, funkčnosti, vysvetlil vlastnosti materiálov, ktoré môžu byť použité, taktiež aby poukázal na cenové rozdiely, výhody a nevýhody vybratých materiálov, farieb, povrchov. Okrem riešenia dispozície a dizajnu interiéru, vie byť dizajnér nápomocný pri plánovaní rozmiestnenia elektroinštalácií, rozvodov vody a odpadov v interiéry a taktiež by mal vedieť poradiť v oblasti nasvietenia interiéru, pretože vhodne zvolené svietidlá dodajú priestoru tú správnu atmosféru a podporia jeho jednotlivé funkcie. Výsledkom takejto spolupráce by mal byť pekný a funkčný interiér, ktorý bude dobre slúžiť svojim majiteľom po dlhé roky!

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

V RENOVIN REALITY nájdete všetko pod jednou strechou:

• Realitná kancelária: Kúpte, predajte alebo prenajmite nehnuteľnosť s našou pomocou.
• Služby obnovy a rekonštrukcie: Premeníme váš domov na moderný a funkčný priestor.
• Investičná a developerská činnosť: Investujte do lukratívnych nehnuteľností s maximálnym výnosom.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.