Bývanie vo vlastnom je v roku 2024 naozaj na dosah. - Renovin Reality

Štátny fond rozvoja bývania pripravil v roku 2024 niekoľko noviniek, ktoré potešia najmä mladé rodiny.

Aktuálne zmeny ŠFRB pripravil hlavne na kúpu bytu pre mladé rodiny, mladých dospelých a  slobodné mamičky.

V roku 2024  sa  podmienky na získanie úveru zjednotili pre všetky úvery a vytvorili tak jednotné pravidlá takmer pre všetkých. Zlúčil sa typ žiadateľa mladomanželov a manželov do 35 rokov, keďže musia spĺňať všetky podmienky rovnako. Už neplatí podmienka uzavretia manželstva do troch rokov.

Úver sa poskytuje  do výšky 180 000 eur s garantovaným úrokom 1 % počas celej doby splatnosti. Podporu zo ŠFRB môžu žiadať občania, ktorí splnia stanovene kritériá, ako sú príjmové limity, limity zabezpečenia, občiansky status, a zároveň podmienky tykajúce sa obstarávaného bytu.    

Úroková sadzba vo výške 1 %  je  garantovaná počas celej doby splácania. Zároveň si ŠFRB po celý čas neúčtuje žiadne poplatky za zriadenie a vedenie účtu. Výhodou je aj možnosť predčasného splatenia.

A navyše ŠFRB poskytuje  BONUS  vo forme odpustenia 2000 € z úveru, ak sa žiadateľovi narodí dieťa a dožije sa aspoň 1 roku veku, alebo v prípade, že si ho osvojí a žije s ním v spoločnej domácnosti aspoň 1 rok, dodržiava podmienky dohodnuté v zmluve a má splnené záväzky voči fondu.

Máme pre Vás dva príklady zo života.

Sme manželia, ale už nespĺňame vek do 35 rokov, dcéra má 5 rokov a plánujeme ďalšie dieťa. Máme šancu získať podporu na kúpu bytu prostredníctvom ŠFRB?

Samozrejme, manželia s dieťaťom vo veku najviac 6 rokov nemusia splniť podmienku veku do 35 rokov. A navyše môžu získať BONUS pri narodení ďalšieho dieťatka.

Som rozvedená matka maloletého syna. Mám nejakú šancu získať podporu na vlastné bývanie?

Podporu na obstaranie bytu poskytujeme aj osamelým rodičom s nezaopatreným dieťaťom vo veku najviac 15 rokov.  

Zaujal Vás spôsob financovania cez Štátny fond rozvoja bývania a chceli by ste zistiť či by bolo možné získať úver za týchto úžasných podmienok aj pre Vás?

Spoločnosť Renovin spolupracuje so ŠFRB už viac ako 10 rokov a má za sebou desiatky úspešných žiadostí a stovky spokojných vlastníkov, preto neváhajte a informujte sa ohľadne získania úveru na tel. 0901 788 552 alebo mailom na  projekt@renovin.sk.

 

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

V RENOVIN REALITY nájdete všetko pod jednou strechou:

• Realitná kancelária: Kúpte, predajte alebo prenajmite nehnuteľnosť s našou pomocou.
• Služby obnovy a rekonštrukcie: Premeníme váš domov na moderný a funkčný priestor.
• Investičná a developerská činnosť: Investujte do lukratívnych nehnuteľností s maximálnym výnosom.




Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.