Výhody bývania v novostavbe - Renovin Reality

Byty v novostavbách sú na realitnom trhu najžiadanejšou komoditou a aj to je dôvod, prečo sa mnohé rezervujú a predávajú ešte pred samotným začiatkom stavby. Ľudia sú ochotní na výstavbu čakať, lebo vedia, že na záver budú bývať v úplne novom byte, ktorý bude podľa ich predstáv. Zhrnuli sme, čo ľudí na bytoch v novostavbách najviac láka.

Najväčšie plusy bývania v novostavbe

1. Výber bytu - developerské projekty sa často predávajú z papiera – čiže ešte skôr ako sú skolaudované, dokonca aj pred samotným začiatkom stavby. Z toho plynie hlavná výhoda, že si môžete vybrať byt, aký sa vám hodí. Či už ide o rozlohu, počet izieb alebo orientáciu na vybrané svetové strany. Mnohí stavebníci vám dokonca vedia prispôsobiť úpravy – vaňa/sprchový kút, výber kachličiek, krátenie priečok a podobne, čo je naozaj veľmi vítané v prípade, že chcete mať bývanie prispôsobené vlastným potrebám.

2. Parkovanie – k novým bytom patria aj vyhradené parkovacie miesta, či už vonkajšie státia alebo miesta v garáži. Developer vie, že majiteľom záleží aj na pivničných kobkách, balkónoch či terasách, preto sú väčšinou k dispozícii aj tieto benefity, vďaka ktorým sa majitelia v nových bytoch cítia pohodlne a majú svoje pohodlie. V novostavbe sa vám nestane, že chýba výťah alebo by nebol priestor na odkladanie bicyklov či smetných nádob na odpad. Všetko sa totiž rieši vopred.

3. Záruka – stáva sa, že aj pri nových stavbách treba po niekoľkých týždňoch alebo mesiacoch niečo reklamovať a následne opraviť. Novostavby podliehajú dvojročnej záručnej dobe, počas ktorej je developer povinný odstrániť závady alebo vzniknuté škody. Pri staršom byte z druhej ruky sa takéhoto servisu nedočkáte, všetky opravy si budete musieť hradiť z vlastného vrecka, lebo na ne sa záručná doba nevzťahuje.

4. Zariadenie podľa seba – nový priestor s modernou dispozíciou sa zariaďuje oveľa jednoduchšie ako byt, v ktorom sa už pred tým bývalo. Vy si poviete ako chcete mať rozložené časti kuchynskej linky, v akom farebnom prevedení budú dvere i podlahy, vy vyberáte sanitu do kúpeľne.  Pri správnom načasovaní objednávok, majstrov a prác viete mať nový byt zariadený pomerne rýchlo a podľa svojich predstáv. Nemusíte riešiť dilemu, či vymeniť staršiu podlahu a kde zoženiete takú chladničku, ktorá bude pasovať do existujúcej kuchyne.

5. Nižšie režijné náklady – byty v novostavbách sú pri kúpe drahšie ako ponuky z druhej ruky a aj ich zariadenie stojí viac, keďže väčšinou si majitelia doprajú všetko nové. Dobrou správou je fakt, že ušetria na mesačných nákladoch, keďže nová bytovka je automaticky zateplená, spĺňa prísnejšie energetické štandardy a do bytu sa kupujú nové, šetrné spotrebiče, ktoré vedia efektívne narábať s energiou. Nižšie sú aj poplatky do fondu opráv.

6. Nová komunita – výhodou nového projektu je, že všetci susedia sa sťahujú v približne rovnakom čase a všetci sú v bytovke noví, takže jednoduchšie sa nadväzujú vzťahy a priateľstvá ako keď prídete do zabývanej bytovky, ktorá si nesie nejakú minulosť alebo v nej vládne anonymita. Vytvorenie komunity podporujú aj príležitosti na trávenie voľného času, či už na okolitých lavičkách alebo na detskom ihrisku. Ak si susedia sadnú, môžu organizovať spoločné grilovačky, športové aktivity alebo výlety a tak obohatiť svoj život o nové zážitky.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

V RENOVIN REALITY nájdete všetko pod jednou strechou:

• Realitná kancelária: Kúpte, predajte alebo prenajmite nehnuteľnosť s našou pomocou.
• Služby obnovy a rekonštrukcie: Premeníme váš domov na moderný a funkčný priestor.
• Investičná a developerská činnosť: Investujte do lukratívnych nehnuteľností s maximálnym výnosom.




Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.